logo
wvhj2023
hero-image
26 september 2019

Milieu Centraal: productie zonnepanelen 10 procent hoger door goede zomer

Eigenaren van zonnepanelen hebben volgens Milieu Centraal door de goede zomer van 2019 in Nederland een 10 procent hogere stroomproductie behaald. Augustus was daarbij de beste maand.

Augustus leverde voor zonnepaneeleigenaren volgens Milieu Centraal 16 procent meer stroom op dan een gemiddelde augustusmaand. De voorlichtingsorganisatie heeft dit uitgerekend op basis van gegevens van Siderea en het KNMI.

140 kilowattuur
Voor een set van 10 zonnepanelen met een totaalvermogen van 3.000 wattpiek – en met een optimale plaatsing – leverden de extra zonuren en zoninstraling in de zomermaanden mei tot en met augustus een meeropbrengst op van 140 kilowattuur.

Voor alle zonnepanelen op daken van woningen in Nederland leverde deze zomer volgens Milieu Centraal 109 miljoen kilowattuur meeropbrengst op (red. uitgaande van circa 780.000 huishoudens met zonnepanelen). Dat komt neer op het jaarlijkse stroomverbruik van 38.000 huishoudens.

De opbrengst van de afgelopen zomer is vergeleken met de opbrengst van alle zomers in een periode van 25 jaar, te weten 1991 tot en met 2015. Milieu Centraal rekende de opbrengst uit op basis van het geïnstalleerde vermogen aan zonnestroom, in combinatie met een inschatting over het vermogen per zonnepaneel en het gemiddeld aantal zonnepanelen dat mensen hebben.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten