Solar Magazine - Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro gaat faillissement aanvragen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro gaat faillissement aanvragen
© Solibro

Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro gaat faillissement aanvragen

De Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro is voornemens om een faillissementsaanvraag in te dienen. Dit heeft het bedrijf bevestigd tegenover diverse Duitse kranten.

‘Vanwege de moeilijke marktsituatie en de opschorting van de importheffingen, hebben de aandeelhouders van Solibro GmbH besloten de massaproductie van zonnepanelen niet op de huidige locatie voort te zetten’, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Niet langer van Hanergy
Bij het ophanden zijnde faillissement zijn ongeveer 220 werknemers betrokken. Solibro werd in 2006 opgericht als een joint venture van Q-Cells en het Zweedse bedrijf Solibro. 7 jaar geleden werd het overgenomen door de Chinese pv-fabrikant Hanergy. Dat bedrijf heeft op zijn beurt aan Duitse media laten weten al sinds december 2015 geen eigenaar meer te zijn van Solibro.

Nederlandse projecten
In Nederland zijn diverse projecten met zonnepanelen van Solibro gerealiseerd. Zo werden dit jaar nog 81.000 zonnepanelen van de fabrikant gebruikt voor zonnepark Roodehaan in Groningen. Opvallend genoeg is dat project ontwikkeld door een consortium van Hanergy, SolarEnergyWorks en Sunprojects en is het zonnepark gefinancierd door Sunrock.

Sunprojects gebruikte de zonnepanelen van Solibro enkele jaren geleden ook al voor een pv-systeem met 18.500 zonnepanelen op het dak van bloemenveiling Plantion.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude, 2391 PV, 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!