Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro gaat faillissement aanvragen
© Solibro

Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro gaat faillissement aanvragen

De Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro is voornemens om een faillissementsaanvraag in te dienen. Dit heeft het bedrijf bevestigd tegenover diverse Duitse kranten.

‘Vanwege de moeilijke marktsituatie en de opschorting van de importheffingen, hebben de aandeelhouders van Solibro GmbH besloten de massaproductie van zonnepanelen niet op de huidige locatie voort te zetten’, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Niet langer van Hanergy
Bij het ophanden zijnde faillissement zijn ongeveer 220 werknemers betrokken. Solibro werd in 2006 opgericht als een joint venture van Q-Cells en het Zweedse bedrijf Solibro. 7 jaar geleden werd het overgenomen door de Chinese pv-fabrikant Hanergy. Dat bedrijf heeft op zijn beurt aan Duitse media laten weten al sinds december 2015 geen eigenaar meer te zijn van Solibro.

Nederlandse projecten
In Nederland zijn diverse projecten met zonnepanelen van Solibro gerealiseerd. Zo werden dit jaar nog 81.000 zonnepanelen van de fabrikant gebruikt voor zonnepark Roodehaan in Groningen. Opvallend genoeg is dat project ontwikkeld door een consortium van Hanergy, SolarEnergyWorks en Sunprojects en is het zonnepark gefinancierd door Sunrock.

Sunprojects gebruikte de zonnepanelen van Solibro enkele jaren geleden ook al voor een pv-systeem met 18.500 zonnepanelen op het dak van bloemenveiling Plantion.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Straightforward zoekt:

Senior Technisch Consultant Solar

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
kWh People zoekt:

Senior Project Ontwikkelaar PV/Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!