logo
wvhj2023
© Amazon
© Amazon
27 augustus 2019

Ook Amazon beschuldigt Tesla van zonnepanelen die brand veroorzaken

Amazon heeft Tesla beschuldigd vanwege een brand op het dak van een magazijn in Redlands in de Amerikaanse staat Californië. De zonnepanelen van het bedrijf zouden de oorzaak zijn van die brand in juni 2018.

Walmart spande afgelopen week al een rechtszaak aan tegen Tesla. De Amerikaanse supermarktketen beschuldigt het bedrijf van ‘wijdverbreide nalatigheid’ die heeft geleid tot herhaaldelijke branden met Tesla’s zonnepanelen. Inmiddels zijn beide bedrijven wel in gesprek over een oplossing van de problemen.

Stappen ondernomen
Ook de zonnepanelen bij Amazon zijn geïnstalleerd door SolarCity (red. vandaag de dag onderdeel van Tesla). Na de brand zou Amazon stappen hebben ondernomen om zijn faciliteiten te beschermen en niet van plan te zijn om meer Tesla-systemen te installeren. Het bedrijf zou een 'zeer gering aantal' pv-systemen van Tesla in gebruik hebben.

Tesla heeft in een verklaring laten weten dat een omvormer bij 1 van de 11 pv-systemen die Tesla voor Amazon heeft geïnstalleerd de oorzaak van de brand in juni 2018 was. Het bedrijf spreekt van 'een geïsoleerde gebeurtenis' en stelt samen met Amazon sindsdien op alle locaties inspecties te hebben uitgevoerd.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten