Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zuid-Korea gaat drijvend zonnepark bouwen van 2,1 gigawattpiek met 5 miljoen zonnepanelen
© Sungbok Lee | Dreamstime.com

Zuid-Korea gaat drijvend zonnepark bouwen van 2,1 gigawattpiek met 5 miljoen zonnepanelen

De regering van Zuid-Korea heeft de komst van een drijvend zonnepark van 2,1 gigawattpiek aangekondigd. Het project telt maar liefst 5 miljoen zonnepanelen.

Het zonnepark wordt gebouwd bij het estarium in de Zuid-Koreaanse polder Saemangeum nabij de Gele Zee. De zonnepanelen worden geplaatst op een zogenaamd estuarium; een verbrede, trechtervormige monding van een rivier, waar zoet rivierwater en zout zeewater vermengd worden en zodoende brak water ontstaat. Op de locatie is getijdeverschil waarneembaar. In het geval van Saemangeum is dit ontstaan door het afdammen van een zeearm en is zodoende een waddengebied ingepolderd. Met 33,1 kilometer is het de langste zeedijk van de wereld, een titel die in 2006 werd overgenomen van de Nederlandse Afsluitdijk.

3,9 miljard dollar
Dat de Zuid-Koreaanse regering uitgerekend deze locatie kiest voor het immense project is vooral een prestigekwestie. Het ministerie van Handel, Industrie en Energie (MOTIE) meldt dat er ongeveer 3,9 miljard dollar aan private middelen in het project wordt geïnvesteerd. De bouw moet in de tweede helft van 2020 van start gaan nadat alle relevante vergunningen en onderzoeken, inclusief milieueffectrapportage, zijn afgerond en afgegeven. De Koreaanse regering benadrukte dat het project 14 keer groter zal zijn dan het grootste drijvende project ter wereld dat in het Chinese Huainan gebouwd wordt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Monteur / Installateur zonnepanelen

Zonnefabriek zoekt een Monteur / Installateur zonnepanelen
4-5 dagen per week • 70 kilometer rondom Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!