logo
wvhj2023
© Trendforce
© Trendforce
7 augustus 2019

Trendforce: Nederland in 2019 goed voor 5 procent van wereldwijde import zonnepanelen

Onderzoeksbureau Trendforce voorspelt dat Nederland in 2019 goed is voor 5 procent van de wereldwijde import van zonnepanelen. In 2020 zal het marktaandeel zelfs 6 procent bedragen.

Volgens de onderzoekers van Trendforce wordt er in 2019 wereldwijd 125,5 gigawattpiek aan zonnepanelen verhandeld en geïnstalleerd.

Onwaarschijnlijk hoog marktaandeel
EnergyTrend, de onderzoeksdivisie van Trendforce, stelt dat Chinese fabrikanten in de eerste 5 maanden van 2019 de export van zonnepanelen hebben zien verdubbelen van 14,68 gigawattpiek naar 28,5 gigawattpiek. Europa speelt volgens de onderzoekers door het afschaffen van de importheffingen daarbij een belangrijke rol voor de Chinese fabrikanten. Sinds de afschaffing in september 2018 zou de export maand na maand gegroeid zijn.

Zou het marktaandeel van Nederland daadwerkelijk 5 procent bedragen, dan zou de Nederlandse afzetmarkt in 2019 goed zijn voor een onwaarschijnlijk hoog vermogen van 6,3 gigawattpiek. Vermoedelijk gaat het dan ook om zonnepanelen die via de haven van Rotterdam in Nederland geïmporteerd worden, maar niet noodzakelijkerwijs ook allemaal in eigen land geïnstalleerd worden. Traditiegetrouw is Nederland ook een belangrijke doorvoerhaven van Chinese zonnepanelen naar het Europese achterland.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten