logo
wvhj2023
foto: © Dutchscenery | Dreamstime.com
foto: © Dutchscenery | Dreamstime.com
17 mei 2019

Nibud: 22 procent huiseigenaren wil binnen 5 jaar investeren in zonnepanelen

22 procent van de huiseigenaren wil binnen 5 jaar investeren in zonnepanelen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) onder 1.500 huiseigenaren.

31 procent van de ondervraagden heeft tot op heden geen energiebesparende maatregelen genomen. HR++-glas is de tot nu toe meest populaire maatregel voor zij die wel investeerden. 41 procent van de respondenten heeft in het duurzame glas geïnvesteerd. 21 procent van de huiseigenaren heeft al geïnvesteerd in zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn met het oog op de toekomst de meest populaire maatregel. Weliswaar zegt 43 procent de komende 5 jaar niet te willen investeren in het verduurzamen van hun woning, maar met 22 procent van de huiseigenaren die willen investeren in zonnepanelen is het wel de populairste maatregel. Warmtepompen (22 procent), isolatie (13 procent) en HR++-glas (12 procent) zijn na zonnepanelen de populairste maatregelen die men wil nemen.

Als belangrijkste reden om niet te investeren in verduurzaming stellen huiseigenaren dat zij niet weten welke financiële regelingen zij vanuit de overheid kunnen verwachten. Daarnaast denken huiseigenaren dat het verduurzamen van huizen in de toekomst goedkoper wordt. Meer dan de helft van de huiseigenaren vindt dat de overheid hen financieel moet ondersteunen bij het energiezuiniger maken van de woning.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten