logo
wvhj2023
foto: © Dutchscenery | Dreamstime.com
foto: © Dutchscenery | Dreamstime.com
17 april 2019

WoonOnderzoek Nederland: 13 procent eengezinswoningen heeft zonnepanelen

Van alle eengezinswoningen in Nederland is 13 procent uitgerust met zonnepanelen. Dit blijkt uit het WoonOnderzoek Nederland (WoON) dat uitgevoerd is in opdracht van de rijksoverheid.

Het WoON is voor de rijksoverheid en voor veel lokale overheden en belangenhouders de belangrijkste bron van informatie over de woonsituatie van Nederlandse huishoudens, hun wensen ten aanzien van het wonen en de woonomgeving en de keuzes die zij maken op de woningmarkt. Sinds 2006 wordt het WoON elke 3 jaar uitgevoerd. Voor het WoON 2018 zijn ruim 67.500 personen ondervraagd. De enquêteperiode liep van augustus 2017 tot en met april 2018.

Koop versus huur
De plaatsing van zonnepanelen blijft volgens het onderzoek in de huursector achter bij de koopsector. Van de eengezinskoopwoningen is 14 procent uitgerust met zonnepanelen. Bij huurwoningen ligt dit percentage lager. Binnen de huursector is het aandeel zonnepanelen bij woningen van woningcorporaties bovendien aanmerkelijk groter dan bij particuliere huurwoningen: te weten 9 procent versus respectievelijk 6 procent van de eengezinswoningen. Overall gezien is van alle eengezinswoningen in Nederland 13 procent uitgerust met zonnepanelen.

Bij appartementencomplexen is het aandeel zonnepanelen lager dan bij eengezinswoningen. Bij 4 procent van de huishoudens die in een appartement wonen, zijn op het woongebouw zonnepanelen geplaatst.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten