logo
wvhj2023
foto: Energieleveren.nl
foto: Energieleveren.nl
16 april 2019

Netbeheerders stellen invoeren CERES voor registratie zonnepanelen uit tot de zomer

De netbeheerders stellen de vervanging van het Productie Installatie Register door CERES uit tot de zomer. Netbeheer Nederland meldt aan de redactie van Solar Magazine dat CERES ‘geleidelijk wordt ingevoerd’.

In het PIR – gekoppeld aan EnergieLeveren.nl en dat aanvankelijk per 27 april 2019 vervangen zou worden door de Centrale Registratie van Systeemelementen (CERES) – wordt door de Nederlandse netbeheerders het aantal zonnepanelensystemen geregistreerd. Netbeheer Nederland meldt aan de redactie vragen te hebben gekregen naar aanleiding van de artikelen van Solar Magazine over de invoering van CERES in relatie tot de Requirements for Generators (RfG) die per 27 april van kracht worden.

De redactie meldde eerder deze maand al dat de handhaving van de RfG-eisen wordt uitgesteld omdat er nog geen certificering beschikbaar is. Netbeheer Nederland meldt in overleg te zijn met de publieke toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) over hoe hiermee om te gaan. ‘Totdat hierover meer duidelijkheid is, verandert er voor consumenten met zonnepanelen niets. Ondertussen zijn de netbeheerders een traject gestart met betrokken partijen om te komen tot certificering voor kleine opwekinstallaties, zoals zonnepanelen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten