logo
wvhj2023
foto: Brabant
foto: Brabant
29 januari 2019

Helft sportverenigingen investeert in energietransitie, zonnepanelen op de tweede plaats

De helft van de Nederlandse sportverenigingen met een eigen accommodatie en/of kantine heeft de afgelopen 5 jaar in duurzaamheid geïnvesteerd. Zonne-energie staat op de tweede plaats na verlichting.

74 procent van de verenigingen die investeerden, deden dit in verlichting; gevolgd door zonnepanelen en/of zonnecollector met 33 procent en isolatie met 27 procent. Dit concludeert het Mulier Instituut. 317 verenigingen uit het MI Verenigingspanel beschikken over een eigen accommodatie en hebben vragen beantwoord over de duurzaamheidsmaatregelen die hun vereniging heeft genomen of van plan is te nemen.

Opvallend is dat de landelijke subsidieregeling een ander beeld laat zien. Tot eind 2018 was er de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) en deze is per 1 januari 2019 opgegaan in de subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties. Op het moment van het onderzoek (red. voorjaar 2018) had een derde van de verenigingen die de EDS-regeling kent de afgelopen jaren een subsidieaanvraag gedaan. De meeste aanvragen werden ingediend voor zonnepanelen – te weten 71 procent – gevolgd door sportveldverlichting met 29 procent en binnenverlichting met 27 procent.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten