logo
wvhj2023
foto: SMA
foto: SMA
18 december 2018

Monitoring moet proactief onderhoud een commodity maken

Iedere zichzelf respecterende omvormerfabrikant biedt vandaag de dag bij omvormers een monitoringmodule aan. Daarmee heeft vrijwel ieder nieuw zonnepaneelsysteem in de Benelux uitgebreide monitoringsmogelijkheden.

Dat is geen luxe, want waar bij commerciële pv-systemen de opbrengst van de zonnepanelen nauwgezet gevolgd wordt en eventuele storingen direct verholpen worden, vergeet menig consument zijn zonnestroomproductie te controleren. De volgende stap voor installateurs is dan ook het overtuigen van particuliere eindgebruikers om na monitoring ook proactief onderhoud een commodity te maken.

De Limburgse zonnepaneleninstallateur Volta Solar die jaarlijkse vele duizenden koop- en huurwoningen van zonnepanelen voorziet, is een schoolvoorbeeld voor de kansen die monitoring biedt. ‘Meer dan 90 procent van de residentiële pv-systemen die we vandaag de dag verkopen, voorzien wij van een onderhoudscontract’, vertelt Volta Solar-directeur Hans Schoenmakers. ‘We hebben hiervoor het ServiceGarantPlan zonnepanelen in het leven geroepen.’

Lees het volledige artikel ‘Monitoring moet proactief onderhoud een commodity maken’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten