Solar Magazine - Monitoring moet proactief onderhoud een commodity maken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Monitoring moet proactief onderhoud een commodity maken
foto: SMA

Monitoring moet proactief onderhoud een commodity maken

Iedere zichzelf respecterende omvormerfabrikant biedt vandaag de dag bij omvormers een monitoringmodule aan. Daarmee heeft vrijwel ieder nieuw zonnepaneelsysteem in de Benelux uitgebreide monitoringsmogelijkheden.

Dat is geen luxe, want waar bij commerciële pv-systemen de opbrengst van de zonnepanelen nauwgezet gevolgd wordt en eventuele storingen direct verholpen worden, vergeet menig consument zijn zonnestroomproductie te controleren. De volgende stap voor installateurs is dan ook het overtuigen van particuliere eindgebruikers om na monitoring ook proactief onderhoud een commodity te maken.

De Limburgse zonnepaneleninstallateur Volta Solar die jaarlijkse vele duizenden koop- en huurwoningen van zonnepanelen voorziet, is een schoolvoorbeeld voor de kansen die monitoring biedt. ‘Meer dan 90 procent van de residentiële pv-systemen die we vandaag de dag verkopen, voorzien wij van een onderhoudscontract’, vertelt Volta Solar-directeur Hans Schoenmakers. ‘We hebben hiervoor het ServiceGarantPlan zonnepanelen in het leven geroepen.’

Lees het volledige artikel ‘Monitoring moet proactief onderhoud een commodity maken’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE 25
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!