logo
wvhj2023
hero-image
14 december 2018

Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei, Nederland maakt zich op voor het solar decennium

Nederland heeft zich in 2018 definitief in de Europese voorhoede gevestigd ten aanzien van de uitrol van zonne-energie. Met opnieuw een recordjaar in het achterhoofd maakt Nederland zich op voor het solar decennium.

Hierbij moet Nederland in 2030 over 58 gigawattpiek aan zonnepanelen beschikken. Vlaanderen maakt zich op zijn beurt op voor een periode van lineaire groei, waarbij het land in 2019 in de stad Lommel het grootste zonnepark van België verwelkomt met een vermogen van 99,5 megawattpiek.

De marktonderzoekers van IHS Markit voorspellen dat er in 2019 door de solar industrie een belangrijke mijlpaal bereikt wordt. Voor het eerst in de geschiedenis zal er in 1 jaar tijd een vermogen van 100 gigawattpiek aan zonnepanelen bijgeplaatst worden. De Europese afzet zal daarbij volgens IHS Markit groeien van 12 gigawattpiek in 2018 naar 17 gigawattpiek in 2019. Deze groei van ruim 40 procent wordt toegeschreven aan 4 afzetmarkten: Spanje, Frankrijk, Duitsland én Nederland. De voornaamste reden volgens IHS waarom deze markten zo hard groeien? De sterk dalende moduleprijzen door de verdwenen Europese importheffingen voor Chinese zonnepanelen en een sterk overheidsbeleid.

Lees het volledige artikel ‘Nederland maakt zich op voor het solar decennium’ hier in de Marktgids Zonne-energie 2019 van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten