logo
wvhj2023
(foto: Provincie Limburg)
(foto: Provincie Limburg)
29 oktober 2018

75 miljoen euro van EU voor Limburgse energiefonds: 10.000e lening voor zonnepanelen

De Europese investeringsbank (EIB) het Limburgse energiefonds met 75 miljoen euro toegezegd. Samen met geld van de provincie en eerder beschikbaar gestelde budgetten is er nu 234,1 miljoen euro beschikbaar.

Steeds meer Limburgers verduurzamen hun huis met behulp van een lening van de provincie die via het fonds mogelijk gemaakt wordt. Gedeputeerde Koopmans reikte in Roermond de 10.000e  groene lening uit aan een echtpaar hiermee zonnepanelen aanschaft.

De provincie Limburg heeft dit jaar al 20 miljoen euro aan leningen via de zogeheten Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis verleend: een toename van circa 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Deputé Geurts, verantwoordelijk portefeuillehouder voor de energietransitie in Limburg, wil de vergroening van de Limburgse huizen versnellen door de komende 5 jaar jaarlijks minimaal 30 miljoen euro aan leningen aan Limburgse huishoudens te verstrekken.

De leningen worden verstrekt aan zowel eigenaren als huurders, die hun woning energievriendelijk of levensloopbestendig maken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp, het isoleren van de woning evenals het verwijderen van asbest van daken of het plaatsen van een traplift. Ook een combinatie van die maatregelen is financierbaar. De maximale lening bedraagt 35.000 euro voor huiseigenaren en 25.000 euro voor huurders.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten