logo
wvhj2023
hero-image
29 juni 2018

Ruim helft Nederland schat terugverdientijd zonnepanelen te hoog in

Meer dan de helft van de Nederlands schat de terugverdientijd van zonnepanelen fors te hoog in. Dit blijkt uit het jaarlijkse energieonderzoek van EasySwitch.nl onder 1.015 Nederlandse huishoudens.

Ongveer een derde van de ondervraagden denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan 5.000 euro en maar liefst 12 procent verwacht een kostenplaatje van meer dan 10.000 euro voor een gemiddeld gezin. De werkelijke kosten zijn volges EasySwitch.nl enkele duizenden euro’s.

Meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat de terugverdientijd 10 jaar of langer duurt, waarvan iets minder dan de helft van de mensen 15 jaar of langer denkt. De daadwerkelijke terugverdientijd ligt volgens EasySwitch.nl tussen de 5 en 7 jaar.

26 procent van de Nederlanders is verder niet op de hoogte van het type stroom dat zij dagelijks in huis halen. Daarnaast is van alle ondervraagden meer dan een derde niet bereid om ook maar een cent extra te betalen voor duurzame stroom. 47 procent van de ondervraagden zegt alleen te willen investeren in groene energie wanneer dit maandelijks slechts een ‘klein beetje’ scheelt in de kosten.

Lees ook: 58 procent Nederlanders vindt dat iedereen zonnepanelen moet hebben

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten