Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarcentury start met bouw Nyrstar-zonnepark van 44 megawattpiek

Solarcentury start met bouw Nyrstar-zonnepark van 44 megawattpiek

Solarcentury start deze week samen met de Duitse zonne- en windenergie-exploitant Encavis met de bouw van het Nyrstar-zonnepark in Budel. Het zonnepark van 44 megawattpiek is nog dit jaar klaar.

Nyrstar maakte vorig jaar al bekend samen met ontwikkelaar Solarcentury het zonnepark van 60 hectare. Het zonnepark wordt nog dit jaar gebouwd en vergt een investering van ongeveer 36 miljoen euro. Het zonnepark gaat jaarlijks 48 miljoen kilowattuur zonnestroom opleveren. Dit komt overeen met het energiegebruik van 16.000 huishoudens. Het zonnepark behoort tot de top 10 van SDE+-projecten uit ronde 1-2017.

Het project zal de huidige opwekkingscapaciteit van Encavis op de Nederlandse zonne-energiemarkt verdubbelen tot bijna 100 megawattpiek.  Het project maakt deel uit van een breder samenwerkingsverband tussen Solarcentury en Encavis dat ze hebben sinds december 2017 waarbij de ambitie is uitgesproken om samen 1,1 gigawattpiek aan zonnepanelen in Nederland te realiseren.

De ontwikkeling van het Nyrstar-zonnepark is het eerste van deze projecten die de bouwfase bereikt. Het zonnepark zal naar verwachting tegen december 2018 met het elektriciteitsnet worden verbonden. Het heeft een SDE+-subsidie 10,4 eurocent per kilowattuur gedurende 15 jaar, resulterend in een verwachte omzet van bijna 4,5 miljoen euro per jaar na het eerste jaar van exploitatie. 

Solarcentury zal verantwoordelijk zijn voor de lopende activiteiten en het onderhoud van het zonnepark en zal een aandeel van 20 procent behouden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Zonmaat zoekt:

Planner

Zonmaat zoekt een Planner
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!