Samen met Port of Amsterdam is gekeken naar een geschikte locatie in de haven. Die is gevonden op de Radarweg. Op het terrein is een kade waar het zeilschip de “Tres Hombres” direct kan aanleggen.
De opening staat gepland voor maart 2019. Het bedrijf hierover: ‘Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. Vanaf ons allereerste begin in 2011 wilden we mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct chocolade uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency. Daar waar de boon, haar herkomst en haar fantastische smaken, centraal staat. Als Chocolatemakers willen we laten zien dat de gehele cacaoketen, van boer tot consument, transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Dat betekent dat we op alle fronten innoveren. Wij geloven in een holistische aanpak.’
Het wordt een volledige ‘off the grid’-fabriek. Het dak is volledig gemaakt van transparante zonnepanelen en voorziet in de totale elektrische behoefte. Verder gebruikt men zoveel mogelijk circulair bouwmateriaal. De volgende stap is dat men ook het branden van de bonen duurzaam wil gaan doen. 'Met het zeilschip en onze eigen stroomvoorziening kunnen we in ieder geval volledig op kracht van de natuur chocolade maken.'