Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste zonnepanelen huurwoningen UWOON in gebruik genomen
(foto: UWOON)

Eerste zonnepanelen huurwoningen UWOON in gebruik genomen

Wethouders Jan Polinder en José Oosthoek ‘ontstaken’ onlangs samen met Jan de Groot van huurdersraad De Betere Woning officieel de eerste zonnepanelen op huurwoningen van UWOON.

In september koos UWOON voor Van der Sluis Technische Bedrijven als leverancier van zonnepanelen. Huurders en huurdersorganisaties hebben in die keuze, en in het samenstellen van het aanbod van zonnepanelen een actieve rol gespeeld. In anderhalve maand hebben al 180 huurders een aanvraag gedaan; van hun woningen is het merendeel van de daken ook geschikt voor zonnepanelen.

Met de zonnepanelen wil UWOON huurders een mogelijkheid bieden om hun woonlasten te verlagen. Het in gebruik nemen van zonnepanelen levert direct een besparing op het energieverbruik op. Bij huurders die vóór 1 januari 2019 besluiten om mee te doen, neemt UWOON 30 procent van de investering op zich. De resterende 70 procent betalen deelnemers via een vaste vergoeding in de servicekosten per maand.

Ook de milieueffecten zijn voor UWOON een belangrijke reden om veel energie te steken in zonnepanelen. Ze investeren de komende jaren zo’n 10 miljoen euro in de verduurzaming en energiezuinigheid van hun huurwoningen. Huurders die zelf aan de slag willen, kunnen via UWOON een vrijwillige energiecoach inschakelen. 

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Assistent Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Assistent Projectleider
Fulltime • Arnhem
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt naar meerdere Dakmonteurs zonnepanelen.
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!