Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Prinsjesdag: kabinet bevestigt 160 miljoen extra voor warmtepompen en zonneboilers
(foto: HRsolar)

Prinsjesdag: kabinet bevestigt 160 miljoen extra voor warmtepompen en zonneboilers

Op Prinsjesdag heeft het kabinet bevestigd 160 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de ISDE-regeling tot en met 2020. Via de regeling kunnen bedrijven en particulieren subsidie krijgen voor zonneboilers.

Als onderdeel van een convenant tussen kabinet, energieleveranciers, netbeheerders en bedrijven voor besparingsproducten en -diensten werd in mei al bekend dat er 160 miljoen euro extra beschikbaar komt voor de ISDE-regeling.

In 2017 werd er tot en met eind augustus voor 46,5 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonneboilers. Voor dit bedrag zijn 14.670 aanvragen binnengekomen. In juni werd er nog voor een recordbedrag van 11,9 miljoen euro subsidie aangevraagd.

Zonneboilers houden bij dit alles de derde plek vast als het om populariteit gaat. Bij particulieren zijn warmtepompen nog altijd veruit het populairst en bij zakelijke aanvragers ook. In beide doelgroepen zorgen ze voor meer dan 60 procent van de aanvragen. Zonneboilers zijn goed voor circa 18 procent van het geclaimde budget wat betekent dat er voor circa 9 miljoen aan zonneboilersystemen is geclaimd. Dit is volgens branchevereniging Holland Solar fors hoger dan dezelfde periode vorig jaar. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!