logo
wvhj2023
(foto: SolarWorld)
(foto: SolarWorld)
15 augustus 2017

SolarWorld gaat verder met 515 medewerkers en 700 megawattpiek productie

SolarWorld-oprichter Frank Asbeck heeft groen licht om de voornaamste productiefaciliteiten van SolarWorld te kopen en zo een doorstart te realiseren met 515 medewerkers en 700 megawattpiek productiecapaciteit.

Curator Horst Piepenburg verkocht afgelopen week de assets van SolarWorld AG, SolarWorld Industries Sachsen GmbH, SolarWorld Innovations GmbH en SolarWorld Industries Thüringen GmbH aan SolarWorld Industries GmbH. SolarWorld Industries GmbH - dat op 28 juli jongstleden werd opgericht - is in handen van SolarWorld-oprichter Frank Asbeck. Hij werkt voor de overname samen Qatar Solar Technologies dat onderdeel is van de non-profit organisatie Qatar Foundation dat onder meer voormalig hoofdsponsor is van voetbalclub FC Barcelona.

In juni startte de curator van SolarWorld een wereldwijde zoektocht naar een investeerder en dat traject is nu dus met succes afgerond.

‘SolarWorld 2.0’ heeft nu productielocaties in Arnstadt, Freiburg en Bonn. Het nieuwe bedrijf SolarWorld Industries GmbH gaat zich exclusief toeleggen op de productie van ‘premium producten’ op basis van PERC-zonnecellen zoals glas-glas- en bifacial zonnepanelen. Bij de start zal de productiecapaciteit 700 megawattpiek bedragen, maar ook weer naar een niveau van 1.000 megawattpiek kan gaan. 12 procent van de 515 personeelsleden legt zich toe op R&D-activiteiten en ruim 5 procent vervult een rol als trainee.

Overigens heeft SolarWorld 2.0 volgens Asbeck op dag 1 al een order mogen verwelkomen voor 25 megawattpiek zonnepanelen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten