logo
wvhj2023
(foto: Eigen Huis)
(foto: Eigen Huis)
5 juli 2017

Essent corrigeert energierekening van klanten met zonnepanelen

Klanten van Essent en dochterbedrijf Energiedirect.nl hebben in sommige gevallen ten onrechte geen vermindering van de energiebelasting op hun jaarrekening gekregen. Essent gaat dit corrigeren.

Hierdoor betaalden zij volgens de Vereniging Eigen Huis ruim 370 euro te veel aan het energiebedrijf. Na tussenkomst van Vereniging Eigen Huis hebben Essent en Energiedirect.nl nu toegezegd de betreffende rekeningen te gaan herzien. Ook zullen zij hun processen aanpassen om dit probleem in de toekomst te voorkomen.

‘Ieder huishouden dat op enig moment in een jaar stroom afneemt van het net, heeft recht op een vast bedrag vermindering energiebelasting’, schrijft Eigen Huis op zijn website. ‘Bij Essent en Energiedirect.nl ging het bij een zeer specifieke groep mis. Deze klanten hadden zonnepanelen en een analoge, terugdraaiende meter. Daarnaast gaven deze klanten een verbruik van nul door, of kwamen zij uit op een negatief verbruik. Vereniging Eigen Huis zag meerdere nota’s van leden die zo de vermindering energiebelasting misliepen.’

Voortaan zal Essent in het Centraal Aansluitingen Register (CAR) nagaan of een 0- of negatief verbruik het gevolg is van zelf-opwek. Deze processen zijn nu geborgd. Hierdoor ontvangen klanten die zelf energie opwekken, maar zich niet bij de netbeheerder hebben gemeld, toch de juiste nota’s inclusief vermindering van de energiebelasting.

Sinds enige tijd stelt de belastingdienst voor de vermindering energiebelasting strengere eisen aan de administratie van energieleveranciers. Consumenten zijn wettelijk verplicht om eenmalig aan hun netbeheerder te melden dat zij zelf stroom opwekken. De netbeheerder zorgt er voor dat de melding in het CAR wordt opgenomen. Zo worden bij zelfopwek fouten in de facturatie voorkomen en voldoen energieleveranciers aan de eisen van de belastingdienst.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten