logo
wvhj2023
(foto: KiesZon)
(foto: KiesZon)
8 februari 2017

SDE+-regeling 2017 open op 7 maart

De voorjaarsronde van de SDE+-regeling– waar subsidie aangevraagd kan worden voor zonnepanelen en zonnecollectoren – opent dit jaar op 7 maart. Het budget voor de voorjaarsronde is 6 miljard euro.

De regeling is deze week gepubliceerd in de Staatscourant. De SDE+ voorjaarsronde is open van 7 maart, 9.00 uur tot en met 30 maart 2017, 17.00 uur. Net als in 2016 zijn er in 2017 2 rondes en is er per ronde sprake van één budget voor alle gepubliceerde categorieën samen. Iedere ronde heeft in 2017 drie fases.

In de eerste fase kunnen alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal 9 eurocent per kilowattuur indienen. Vervolgens gaat de regeling stapsgewijs ook open voor duurdere projecten tot 13 eurocent per kilowattuur.

Enkele weken voorafgaand aan de openstelling kan men de aanvraag in het eLoket alvast in concept klaarzetten. Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland.

Recent werd bekend dat in de najaarsronde voor de SDE+ 2016 een recordvolume aan zonnestroomprojecten gehonoreerd is. Het gaat om 2.047 projecten voor 971 megawattpiek.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten