Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SDE+-regeling 2017 open op 7 maart
(foto: KiesZon)

SDE+-regeling 2017 open op 7 maart

De voorjaarsronde van de SDE+-regeling– waar subsidie aangevraagd kan worden voor zonnepanelen en zonnecollectoren – opent dit jaar op 7 maart. Het budget voor de voorjaarsronde is 6 miljard euro.

De regeling is deze week gepubliceerd in de Staatscourant. De SDE+ voorjaarsronde is open van 7 maart, 9.00 uur tot en met 30 maart 2017, 17.00 uur. Net als in 2016 zijn er in 2017 2 rondes en is er per ronde sprake van één budget voor alle gepubliceerde categorieën samen. Iedere ronde heeft in 2017 drie fases.

In de eerste fase kunnen alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal 9 eurocent per kilowattuur indienen. Vervolgens gaat de regeling stapsgewijs ook open voor duurdere projecten tot 13 eurocent per kilowattuur.

Enkele weken voorafgaand aan de openstelling kan men de aanvraag in het eLoket alvast in concept klaarzetten. Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland.

Recent werd bekend dat in de najaarsronde voor de SDE+ 2016 een recordvolume aan zonnestroomprojecten gehonoreerd is. Het gaat om 2.047 projecten voor 971 megawattpiek.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Energie Consultant

32-40 uur - Overijssel
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - Driebergen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!