logo
wvhj2023
(foto: Plantion)
(foto: Plantion)
30 augustus 2016

18.500 zonnepanelen op daken bloemenveiling Plantion

Bij bloemenveiling Plantion wordt deze week de start gemaakt met de plaatsing van 18.500 zonnepanelen. Hanergy levert de zonnepanelen, Sunprojects voert de installatie uit.

Participatiemaatschappij Oost Nederland (PPM Oost) heeft samen met BNG Bank de financiering van het project afgerond. PPM Oost verstrekt een lening uit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG). De pv-installatie, ontwikkeld door Rooftop Energy, zorgt voor een CO2-reductie van 1.300 ton CO2 per jaar.

De installatie moet eind 2016 operationeel zijn. Behalve gebruik voor het eigen gebouw, wordt een deel van de stroom geleverd aan het elektriciteitsnet. In november vorig jaar lanceerden Plantion en Rooftop Energy hun plannen voor de zonne-energie installatie op het dak van Plantion. Voor het project is in 2014 al 3,2 megawattpiek SDE+-subsidie verkregen.

Marius Prins, directeur van PPM Oost, is trots dat PPM Oost betrokken is bij de aanleg van de zonne-energie installatie. 'Het is een mooi project dat we al langer volgen. Er zijn ondernemers bij betrokken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. We zijn blij dat wij er met een financiering mede voor kunnen zorgen dat de panelen nu worden geplaatst.'

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten