logo
wvhj2023
hero-image
12 februari 2016

SMA en TenneT gaan samenwerken voor real-time uitwisseling van pv-data

SMA en TenneT, onder meer in Nederland en in Duitsland verantwoordelijk voor elektriciteitstransport en balanshandhaving op het hoogspanningsnet, gaan samenwerken voor het uitwisselen van prestatiegegevens van pv.

TenneT zorgt er in Nederland en op een groot deel van het Duitse hoogspanningsnet voor dat het net voldoende capaciteit heeft om de balans tussen vraag en aanbod te handhaven en onder meer wind- zonne-energie te integreren. SMA gaat TenneT daar nu bij helpen door data over pv-systemen te leveren die TenneT in staat stellen betere voorspellingen te doen over de opbrengst van de systemen.

Met meer accurate opbrengst- en consumptie-data van consumenten en bedrijven met zonnepanelen wil TenneT zich voorbereiden op de toekomst. Urban Keussen (TenneT) hierover: ‘Met het snelgroeiende aandeel van hernieuwbare energie in de energieproductie, is gedecentraliseerde en real-time data van groene stroom steeds belangrijk. Dit partnership is het eerste in haar soort en wij zijn de eerste netbeheerder die real-time data over de productie van zonnestroom krijgt. Het is dan ook een mijlpaal in de digitalisering van de energie-industrie.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten