logo
wvhj2023
hero-image
11 februari 2016

SolarPower Europe: afzet zonnepanelen in EU gegroeid, Engeland en Nederland kartrekkers

De afzet van zonnepanelen is in Europa voor het eerst in 3 jaar tijd weer gegroeid. Dit blijkt uit cijfers die SolarPower Europe heeft gepresenteerd. Daarbij zijn Engeland, maar ook Nederland kartrekkers.

Verder worden ook Portugal en Denemarken als sterke markten genoemd. In een webinar waarin de resultaten zijn toegelicht dicht SolarPower Europe het Verenigd Koninkrijk ook in 2016 nog een belangrijk rol toe, ondanks dat de subsidies na het eerste kwartaal fors worden gereduceerd. Verder verwacht de organisatie veel van Frankrijk, Portugal, Denemarken en Nederland. Bovendien wordt er rekening meegehouden dat ook de Duitse markt weer zal opkrabbelen en 2 tot 2,5 gigawatt zal installeren.

Volgens SolarPower Europe heeft het Verenigd Koninkrijk overigens in 2015 3,5 gigawatt pv-vermogen verwelkomd. Daarmee neemt het een zeer groot deel van de 8 gigawatt die Europa heeft verwelkomd voor haar rekening. SolarPower Europe stelt bovendien dat er wereldwijd 50 gigawatt aan netgekoppelde systemen zijn verwelkomd. Daar komen niet-net gekoppelde systemen – die bijvoorbeeld wel meegerekend worden bij de berekeningen van marktconsultancybedrijf IHS – nog bij. Overigens komt SolarPower Europe pas in maart met haar definitieve cijfers.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten