Solar Magazine - SolarPower Europe: afzet zonnepanelen in EU gegroeid, Engeland en Nederland kartrekkers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarPower Europe: afzet zonnepanelen in EU gegroeid, Engeland en Nederland kartrekkers

SolarPower Europe: afzet zonnepanelen in EU gegroeid, Engeland en Nederland kartrekkers

De afzet van zonnepanelen is in Europa voor het eerst in 3 jaar tijd weer gegroeid. Dit blijkt uit cijfers die SolarPower Europe heeft gepresenteerd. Daarbij zijn Engeland, maar ook Nederland kartrekkers.

Verder worden ook Portugal en Denemarken als sterke markten genoemd. In een webinar waarin de resultaten zijn toegelicht dicht SolarPower Europe het Verenigd Koninkrijk ook in 2016 nog een belangrijk rol toe, ondanks dat de subsidies na het eerste kwartaal fors worden gereduceerd. Verder verwacht de organisatie veel van Frankrijk, Portugal, Denemarken en Nederland. Bovendien wordt er rekening meegehouden dat ook de Duitse markt weer zal opkrabbelen en 2 tot 2,5 gigawatt zal installeren.

Volgens SolarPower Europe heeft het Verenigd Koninkrijk overigens in 2015 3,5 gigawatt pv-vermogen verwelkomd. Daarmee neemt het een zeer groot deel van de 8 gigawatt die Europa heeft verwelkomd voor haar rekening. SolarPower Europe stelt bovendien dat er wereldwijd 50 gigawatt aan netgekoppelde systemen zijn verwelkomd. Daar komen niet-net gekoppelde systemen – die bijvoorbeeld wel meegerekend worden bij de berekeningen van marktconsultancybedrijf IHS – nog bij. Overigens komt SolarPower Europe pas in maart met haar definitieve cijfers.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!