logo
wvhj2023
hero-image
21 januari 2016

Holland Solar: 'Postcoderoos wordt postcoderups'

Holland Solar meldt dat de postcoderoos voortaan door het leven gaat als postcoderups. Dit door een aanpassing in de regeling waardoor de pv-installatie ook aan de rand van het 4-cijfers postcodegebied mag liggen.

Holland Solar meldt dat vanuit de Tweede Kamer eind 2015 is besloten dat er geen energiebelasting meer in rekening wordt gebracht bij de regeling 'Verlaagd tarief voor duurzame energie opgewekt door coöperatie en verenigingen van eigenaren'.

Zoals bekend - en onder meer te lezen in het postcoderoosartikel in de december-editie van Solar Magazine - was eerder al besloten de korting op te hogen naar 9 cent per kilowattuur. 'Verder is de belasting op elektriciteit voor de particulier is per 2016 aangepast van 11,96 naar 10,07 cent per kWh. Dat wil dus zeggen dat de korting nu 10,07 cent is geworden', aldus Holland Solar.

De branchevereniging meldt verder: 'Ook is besloten dat de plek waar de productie-installatie staat, niet meer persé in het hart, maar ook aan de rand van het 4-cijferig (plus aangrenzend) postcodebied mag liggen. Zo is de beeldspraak “postcoderoos” veranderd in “postcoderups”. Dit betekent dat de mogelijkheid en het rendement voor projecten sterk verbeterd is. Holland Solar maakt zich wel zorgen of de "0 cent Energiebelasting” wel vastligt voor 15 jaar, zoals was afgesproken. Momenteel zoeken wij dit uit.'

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten