Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Budget SDE+ 2015 nagenoeg uitgeput: 3 nieuwe pv-projecten gehonoreerd, 215 pv-projecten afgewezen

Budget SDE+ 2015 nagenoeg uitgeput: 3 nieuwe pv-projecten gehonoreerd, 215 pv-projecten afgewezen

Uit de nieuwste update van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voor de SDE+-regeling 2015 blijkt dat maar liefst 215 pv-projecten zijn afgewezen.

Solar Magazine meldde eind september al dat het licht voor pv-projecten begon te doven in de SDE+-regeling 2015. Inmiddels is ruim 3,4 van de 3,5 miljard euro budget die beschikbaar is beschikt. Er zijn nog 220 pv-projecten in behandeling en er zijn 215 projecten afgewezen. Ten opzichte van de vorige update zijn er 3 nieuwe pv-projecten goedgekeurd. Een marginale groei beseffende dat het aantal afwijzingen met 199 stuks toenam.

Voor zonthermie is er bovendien nog geen enkel project gehonoreerd. Sinds de vorige update zijn zelfs 6 van de 8 aangevraagde projecten afgewezen.

RVO.nl meldt ondertussen op haar website 'dat naast het honoreren van aanvragen, op dit moment ook aanvragen worden afgewezen; dit kan doordat de SDE+ 2015 ruim is overtekend'. Hierdoor is er over alle duurzame energiesoorten heen bekeken al 3 miljard euro aan projecten afgewezen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Windunie zoekt:

Specialist zon

Windunie zoekt een specialist in zonne-energie voor haar adviesbedrijf.
Fulltime • Utrecht
Autarco zoekt:

Customer Care & Support Engineer

Autarco zoekt een Customer Care & Support Engineer.
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!