logo
wvhj2023
hero-image
6 oktober 2015

Budget SDE+ 2015 nagenoeg uitgeput: 3 nieuwe pv-projecten gehonoreerd, 215 pv-projecten afgewezen

Uit de nieuwste update van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voor de SDE+-regeling 2015 blijkt dat maar liefst 215 pv-projecten zijn afgewezen.

Solar Magazine meldde eind september al dat het licht voor pv-projecten begon te doven in de SDE+-regeling 2015. Inmiddels is ruim 3,4 van de 3,5 miljard euro budget die beschikbaar is beschikt. Er zijn nog 220 pv-projecten in behandeling en er zijn 215 projecten afgewezen. Ten opzichte van de vorige update zijn er 3 nieuwe pv-projecten goedgekeurd. Een marginale groei beseffende dat het aantal afwijzingen met 199 stuks toenam.

Voor zonthermie is er bovendien nog geen enkel project gehonoreerd. Sinds de vorige update zijn zelfs 6 van de 8 aangevraagde projecten afgewezen.

RVO.nl meldt ondertussen op haar website 'dat naast het honoreren van aanvragen, op dit moment ook aanvragen worden afgewezen; dit kan doordat de SDE+ 2015 ruim is overtekend'. Hierdoor is er over alle duurzame energiesoorten heen bekeken al 3 miljard euro aan projecten afgewezen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten