Solar Magazine - EU stelt verbod op halogeenlamp uit tot 2018
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU stelt verbod op halogeenlamp uit tot 2018

EU stelt verbod op halogeenlamp uit tot 2018

De EU-lidstaten hebben afgelopen week besloten het verbod op halogeenlampen uit te stellen tot 2018. Het uitstel vindt mede plaats als gevolg van het werk van lobbyisten (waaronder LightingEurope) die stellen dat de led-lamp nog niet klaar is om de massamarkt van halogeenlampen over te nemen.
 
Het verbod op de halogeenlamp zou komend jaar, per 1 september 2016, in de Europese Unie ingaan. De EU wil namelijk dat alle lampen die niet in energielabel A of B vallen volledig in de ban worden gedaan. De redactie van LED Magazine sprak voor haar maart-editie over de kwestie nog met LightingEurope, de NLA, Osram, InRetail en Nordeon (lees het volledige artikel 'De led-lamp is klaar om de positie vande halogeenlamp over te nemen’ hier).
 
Met het besluit is de EU echter niet volledig tegemoet gekomen aan de wensen van industrieassociatie LightingEurope, die zag het verbod graag tot 2020 uitgesteld zien. Het oorspronkelijk verbod per 1 september 2016 werd vastgesteld in 2009. Volgens Europakenners is het de eerste keer dat de Europese Unie op de invoering van een dergelijk verbod (tijdelijk) terugkomt.
 
De Europese Commissie laat middels een persverklaring weten: ‘Het uitstellen van de uitfasering zorgt ervoor dat er efficiëntere producten op de markt komen en het geeft consumenten de mogelijkheid om de best presterende lampen voor hun toepassing te kopen.’

Lees ook: Verbod halogeenspots van kracht: ‘75 procent bevolking niet op hoogte van verbod’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!