Solar Magazine - Led-straatverlichting brengt Katwijk dichter bij duurzame toekomst
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Led-straatverlichting brengt Katwijk dichter bij duurzame toekomst
© Saled

Led-straatverlichting brengt Katwijk dichter bij duurzame toekomst

Gemeente Katwijk heeft nog meer oude verlichting vervangen door led-straatverlichting. Dit keer koos de gemeente voor de INDO-armaturen, PS-L en PS-T lampen van led-leverancier Saled.

De gemeente stelde een vervangingsplan op voor de wijk Cleijn Duin en deed uitvraag naar de mogelijkheden. Saled maakte een lichtplan op maat en de gemeente koos ervoor om dit plan uit te voeren. Installateur Heijmans bestelde de verlichting en verzorgde de installatie van de nieuwe led-straatverlichting.

Verschillende soorten
De gemeente koos voor circa 100 INDO-armaturen voor de wijk Cleijn Duin en 300 led-lampen voor andere wijken. De armaturen in Cleijn Duin waren aan vervanging toe, in de overige wijken waren ze nog in goede staat. Daarom koos de gemeente om daar alleen de verlichting te vervangen en deze te plaatsen in het bestaande armatuur. Deze methode heet retrofit.

De gekozen INDO-armaturen brengen diverse voordelen met zich mee. De armaturen beschikken over de Direct Drive-technologie. Deze technologie is ontworpen om de betrouwbaarheid en levensduur van een armatuur te verbeteren door het meest slijtgevoelige component in het armatuur te verwijderen: de driver. Doordat er geen slijtgevoelige componenten meer aanwezig zijn in het armatuur, gaat de verlichting veel langer mee. De verlichting geeft nog wel steeds een hoge kwaliteit aan licht waardoor de veiligheid op straat gewaarborgd blijft.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
kWh People zoekt:

Junior Projectleider Energie-coöperaties

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!