Solar Magazine - Led-verlichting voor Rotterdam The Hague Airport
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Led-verlichting voor Rotterdam The Hague Airport
© Dennis van de Water | Dreamstime.com

Led-verlichting voor Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is 7 dagen op rij gesloten vanwege een grote onderhoudsbeurt op en nabij de taxibaan voor vliegtuigen. Er wordt onder meer led-verlichting geplaatst.

Alleen de politie- en traumahelikopter kunnen nog gebruikmaken van het vliegveld. Al het andere verkeer kan tijdens de 7-daagse sluiting geen gebruik maken van de kilometerslange taxibaan Victor en daarmee niet van de enige start- en landingsbaan.

Asfalt
Volgens het 65-jarige vliegveld is de taxibaan hard toe aan een opknapbeurt. Het laatste grote onderhoud dateert al van eind jaren ’90. Het onderhoud is nodig om de veiligheid voor het taxiënd vliegverkeer te kunnen blijven garanderen. Op dit moment kent het asfalt teveel scheuren en gaten. De taxibaan krijgt helemaal nieuw asfalt om dit op te lossen. De 2 intersecties aan beide uiteinden van de taxibaan worden zelfs verbreed en voorzien van nieuw asfalt. Het werk wordt uitgevoerd door bouwbedrijf KWS Infra bv.

Led-verlichting
Vanaf het najaar is Rotterdam The Hague Airport begonnen met het groot onderhoud. 4 intersecties zijn al zo goed als klaar. Projectleider Bas Hengeveld: ‘Tijdens het groot onderhoud in de 7-daagse sluiting vernieuwen we veel onderdelen op en nabij de taxibaan en de intersecties. Zo wordt naast het vernieuwen van de fundatie en het asfalt ook nieuwe markering aangebracht, brengen we nieuwe randgoten aan en vervangen we de bekabeling van de baanverlichting. Ook komt er nieuwe led-verlichting en komen er nieuwe baanborden.’

Zonnepark
Tegelijk met deze werkzaamheden worden op dit moment de eerste zonnepanelen parallel aan de start-landingsbaan op Zonnepark Rotterdam The Hague Airport geplaatst. Hier realiseert de luchthaven een park met ruim 37.000 zonnepanelen, een van de grootste zonneparken in de regio Zuidwest-Nederland. Volgend jaar moet dit park met een oppervlakte van 7,7 hectare ervoor zorgen dat RTHA in één klap volledig voorzien is van lokaal gewonnen groene stroom.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Projectleider Energie-coöperaties

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Zon Advies Nederland zoekt:

Ervaren adviseur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!