Solar Magazine - CLS verlicht kunstwerk Gezicht van Nijmegen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
CLS verlicht kunstwerk Gezicht van Nijmegen
© CLS

CLS verlicht kunstwerk Gezicht van Nijmegen

CLS REVO Inground-armaturen zijn ingezet om het kunstwerk ‘Gezicht van Nijmegen’ te verlichten. Zo'n 2.000 jaar geleden beschermde het masker het gezicht van een Romeinse soldaat.

Het Gezicht van Nijmegen van de Nijmeegse kunstenaar Andreas Hetfeld is een artistieke interpretatie van het originele masker.

Scheepswerven
2 jaar heeft hij er op de scheepswerven in Nijmegen en Millingen aan de Rijn aan gewerkt. Via een trap aan de achterkant kan de toeschouwer door de ogen van het masker de stad Nijmegen zien. Hetfeld: ‘Het masker moet ervoor zorgen dat iedereen in Nijmegen trots is op zijn geschiedenis’.

Zo’n 2.000 jaar geleden beschermde het masker het gezicht van een Romeinse soldaat. Zo'n 100 jaar geleden is het masker opgebaggerd in de rivier de Waal en werd het hét pronkstuk van Museum Het Valkhof. Sinds kort staat hetzelfde iconische masker op het nieuwe eiland Veur-Lent bij Nijmegen maar nu in reuzenformaat: 6 meter hoog bij 5 meter breed en met een gewicht van 3,5 ton.

Inground
CLS REVO Inground-armaturen werden ingezet om het kunstwerk te verlichten. De REVO Inground biedt 5 verschillende openingshoeken, de lichtbundel is eenvoudig horizontaal en verticaal verstelbaar, lichtbronnen zijn verkrijgbaar in wit-tinten, Tunable White, RGBW- en RGBA-varianten en het armatuur is aanstuurbaar via onder meer DMX ,Wireless DMX en Bluetooth by Casambi.

Het project werd gerealiseerd door de Light Supply te Heteren in samenwerking met installatiebedrijf Balk te Bemmel.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Gedreven en ervaren Project Manager

32-40 uur - 3554PZ
Zon Advies Nederland zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!