Solar Magazine - Gemeente Zoetermeer blijft verduurzamen met led-verlichting
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Zoetermeer blijft verduurzamen met led-verlichting
© Saled

Gemeente Zoetermeer blijft verduurzamen met led-verlichting

Gemeente Zoetermeer heeft weer een deel van de openbare verlichting laten vervangen door led-verlichting. De gemeente heeft gekozen voor retrofitverlichting van led-leverancier Saled.

De Zuid-Hollandse gemeente is al enige tijd bezig met verduurzamen. Elk jaar wordt er een ander gedeelte van de openbare ruimte opgepakt en vervangen door led-lampen.

Circulariteit
Gemeente Zoetermeer koos voor retrofitverlichting waarbij alleen de lichtbron vervangen wordt door led en het huidige armatuur behouden kan blijven. Circulariteit is een belangrijk aspect voor de gemeente en op deze manier wordt de levensduur van de armaturen optimaal benut.

Door de nieuwe led-verlichting gaat de gemeente 52 procent besparen op de energierekening. Er wordt nog een extra besparing gecreëerd door het uitschakelen van de conventionele (E)VSA. Dat is het (elektronisch) voorschakelapparaat; dit component zorgt ervoor dat verlichting opstart. Bij led-verlichting is dit niet meer nodig. Dit zorgt in de toekomst voor minder onderhoud aan de verlichting. De terugverdientijd voor gemeente Zoetermeer is minder dan 4 jaar.

De lampen zijn vervangen door PS-L, PS-C en PS-T led-verlichting. Dat betekent dat de huidige armaturen nog in uitstekende staat verkeerden en alleen de verlichting vervangen diende te worden. Vaak is het ombouwen van het armatuur volgens Saled sneller dan het plaatsen van een compleet nieuw armatuur.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
SolarMinds zoekt:

Service monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!