Solar Magazine - IKEA lanceert Art Event-collectie met kunstzinnige led-lampen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA lanceert Art Event-collectie met kunstzinnige led-lampen
© IKEA

IKEA lanceert Art Event-collectie met kunstzinnige led-lampen

Ikea lanceert de Art Event-collectie 2021 met onder meer een serie kunstzinnige led-lampen. Een limited kunstcollectie die functioneel en betaalbaar is.

In deze collectie worden kunst en functioneel design gecombineerd en laat IKEA zien wat er gebeurt als de lijn tussen beide vervaagt. Het Zweedse woonwarenhuis werkte voor deze editie samen met Daniel Arsham, Gelchop, Humans since 1982, Sabine Marcelis en Stefan Marx. De 10-delige collectie is vanaf april verkrijgbaar in alle IKEA-winkels.

Gebruiksobjecten
Het idee dat kunst enkel high-end is en design onderdeel is van de massacultuur, is niet meer van deze tijd. In het verleden werd kunst gezien als iets waar je van een afstand naar keek in een museum. Die visie is aan het veranderen: veel kunstenaars werken ook als designer en maken gebruiksobjecten - en omgekeerd. Met de Art Event-collectie 2021 laat IKEA zien dat kunst en design heel goed samengaan; juist dan ontstaat de magie.

IKEA werkte voor deze editie samen met kunstenaars met verschillende achtergronden en uit verschillende delen van de wereld. Daniel Arsham (New York), Gelchop (Tokyo), Humans since 1982 (Stockholm), Sabine Marcelis (Rotterdam) en Stefan Marx (Berlijn). De collectie bestaat uit 10 meubelstukken die een eerbetoon zijn aan creativiteit in het dagelijks leven en het perspectief op alledaagse objecten uitdagen. Sabine Marcelis ontwierp lichtobjecten voor aan de muur, Daniel Arsham een klok, Gelchop een zak- en een tafellamp, Stefan Marx een vaas en een kleed en Humans since 1982 muurdecoraties.

Kunst democratiseren
Sinds 2015 werkt IKEA samen met artiesten van over de hele wereld om Art Event-collecties te maken. Het doel hiervan is al jaren hetzelfde: kunst ‘democratiseren’ en toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Ook met deze zesde editie van de Art Event-collectie wil IKEA kunst bij zoveel mogelijk mensen thuisbrengen, waarbij deze keer het vervagen van de lijn tussen kunst en functioneel design centraal staat.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
Activum Finance / Activum Groen Lease zoekt:

Intern Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!