Solar Magazine - Modernista en MSI-Sign Groep verlichten circulaire fiets- en voetgangerstunnel in Tilburg
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Modernista en MSI-Sign Groep verlichten circulaire fiets- en voetgangerstunnel in Tilburg
© Modernista

Modernista en MSI-Sign Groep verlichten circulaire fiets- en voetgangerstunnel in Tilburg

Modernista heeft de led-verlichting geleverd voor een van de eerste circulaire fiets- en voetgangerstunnels van Nederland. De tunnel verbindt de gebieden Tilburg Centrum en Stappegoor met elkaar.

De gemeente Tilburg wil met de verlichte tunnel de doorstroming en veiligheid verbeteren.

Te demonteren
Voorheen was de locatie een van de drukste en meest onveilige kruisingen in Tilburg (red. Ringbaan Zuid, Stappegoorweg en Trouwlaan). Om dit te verbeteren, heeft de gemeente Tilburg een ongelijkvloerse kruising voor fietsers en voetgangers met gemotoriseerd verkeer laten realiseren door projectontwikkelaar Dura Vermeer. Het bijzondere aan deze tunnel is dat hij in de toekomst te demonteren is en op een andere locatie ingezet kan worden. Dit kan zijn als tunnel, maar ook bijvoorbeeld in de vorm van een bergingsbassin.

Modernista heeft samen met de MSI-Sign Groep het armatuur voor de tunnel mogen leveren. De keuze is gevallen op het armatuur Stamina, een slimme en duurzame oplossing voor het verlichten van tunnels en onderdoorgangen. Het armatuur maakt gebruik van indirecte verlichtingstechnieken om verblinding te voorkomen en zorgt voor reductie van het licht-donkercontrast. Door middel van speciale lenzen die in het armatuur zijn verwerkt, ontstaat er een goede lichtspreiding die via het plafond en de wanden over het wegdek wordt verdeeld. Het resultaat is een prettig verlichte ruimte die aangenaam is voor de gebruiker en de omgeving.

Pictogrammen
De armaturen zijn voorzien van een extra kwaliteitsbeleving in de aluminium voorkap die oplichten door de additionele led’s erachter. Hierin zijn namelijk pictogrammen verwerkt die alle betrekking hebben op de stad Tilburg. In totaal is er 32 meter aan armaturen geplaatst in de tunnel.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Marketing Manager

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Deutschland
kWh People zoekt:

Projectleider Data

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!