Solar Magazine - LEDVANCE lanceert Lux-O-Meter-app voor juiste verlichting thuiskantoor
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LEDVANCE lanceert Lux-O-Meter-app voor juiste verlichting thuiskantoor
© LEDVANCE

LEDVANCE lanceert Lux-O-Meter-app voor juiste verlichting thuiskantoor

Met de nieuwe ‘Lux-O-Meter’-app van LEDVANCE kunnen werknemers betrouwbaar controleren of de verlichtingssterkte op hun werkplek thuis voldoende is, zelfs zonder dure meetapparatuur.

Terwijl in kantoren een verlichtingssterkte van ten minste 500 lux verplicht of aanbevolen is, is deze thuis volgens LEDVANCE vaak slechts 100-200 lux. Op lange termijn kan dit leiden tot hoofdpijn, vermoeide ogen, gebrek aan concentratie, en vermoeidheid. Met de app kunnen werknemers nu eenvoudig en betrouwbaar testen of hun verlichting voldoende is of dat ze die moeten verbeteren. De app is nu beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen in de respectievelijke app-stores.

Verwaarloosde verlichtingssituatie
Op gewone werkplekken bestaan er nauwkeurige specificaties voor onder meer de verlichting. De werkpleksituatie thuis wijkt echter meestal sterk af van deze normen. De LEDVANCE-app helpt nu om de vaak verwaarloosde verlichtingssituatie thuis met minimale inspanning te controleren. Kalibratiemetingen zijn uitgevoerd onder verschillende lichtomstandigheden en opgeslagen in de app. Deze compenseren de aanvankelijk onnauwkeurige ruwe gegevens van de mobieletelefoonsensoren.

In iOS-toestellen wordt de verlichtingssterkte bepaald via het camerabeeld, terwijl dit in de Android-versie gebeurt via de ingebouwde lichtsensor. Beide versies bieden een gefundeerd meetresultaat. Dit wordt door de app geëvalueerd, rekening houdend met de normatieve eisen voor werkplekken, en op een speelse manier gecommuniceerd naar de gebruiker.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Marketing Manager

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Deutschland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!