Solar Magazine - Londen heeft eerste treinstation ter wereld met desinfectierobot voor coronavirus
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Londen heeft eerste treinstation ter wereld met desinfectierobot voor coronavirus

Londen heeft eerste treinstation ter wereld met desinfectierobot voor coronavirus

Londen heeft als eerste ter wereld een treinstation dat een desinfectierobot voor de bestrijding van het coronavirus inzet. De uv C-robot wordt ingezet op station London St Pancras International.

Station London St Pancras International is een van de grootste zogenaamde kopstations in Londen en verwerkt jaarlijks tientallen miljoenen passagiers. Het is het Londense beginpunt van de Eurostar, de hogesnelheidsverbinding door de Kanaaltunnel. Een kopstation is een spoorwegstation met uitsluitend kopsporen, waar treinen niet verder meer kunnen rijden. Treinen die dit type station binnenrijden, kunnen het station alleen in de tegenovergestelde richting weer verlaten.

99,9999 procent
Sinds afgelopen week laat het station de ultraviolette (UVD-)robot, die aanvankelijk was ontworpen om het risico op ziekenhuisinfecties aanzienlijk te verminderen, de ronde doen door het station. Dit gebeurt in combinatie met een ultrasone desinfectie-verstuiver-reinigingsrobot, bekend als een Eco Bot 50. Door uv C-lichtstralen te gebruiken om grote gebieden volledig autonoom, snel en zonder chemicaliën te desinfecteren, kan de unieke technologie van de UVD-robot 99,9999 procent van de virussen en bacteriën doden zoals het covid-19-virus.

Onderstaande video toont de 2 robots aan het werk.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
kWh People zoekt:

Projectleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!