Solar Magazine - Culemborg verduurzaamt openbare verlichting
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Culemborg verduurzaamt openbare verlichting
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Culemborg verduurzaamt openbare verlichting

De wijk Terweijde in Culemborg krijgt nieuwe straatverlichting. De traditionele lampen worden omgebouwd naar led-verlichting.

De 6 meter hoge lantaarns krijgen led-lampen met een dimfunctie. De lantaarns blijven er hetzelfde uitzien. Alleen het binnenwerk verandert, want het buitenwerk kan nog langer mee. Dat bespaart grondstoffen.

Landelijk onderzoek
In nieuwe en vernieuwde straatverlichting past de gemeente Culemborg alleen nog led-lampen toe. Daarbij dimt deze verlichting in de nachtelijke uren om energie te besparen. De nieuwe lampen branden van zonsondergang tot 22.00 uur op 100 procent, tussen 22.00 en 00.00 uur op 70 procent, tussen 00.00 en 05.00 uur op 50 procent, van 05.00 en 06.00 op 70 procent en vanaf 06.00 uur tot zonsopgang weer op 100 procent.

Landelijk onderzoek en studies wijzen volgens de gemeente uit dat het dimmen geen invloed heeft op de verkeers- en sociale veiligheid. Het dimpatroon volgt de drukte op de weg. Deze aanpak draagt bij aan het doel om als gemeente in 2040 energieneutraal te zijn.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
DSG B.V. zoekt:

Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!