Solar Magazine - Nationaal VvE-onderzoek: led-verlichting populairste maatregel bij Verenigingen van Eigenaren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationaal VvE-onderzoek: led-verlichting populairste maatregel bij Verenigingen van Eigenaren
foto: Rijksoverheid

Nationaal VvE-onderzoek: led-verlichting populairste maatregel bij Verenigingen van Eigenaren

Energiezuinigere verlichting is de populairste verduurzamingsmaatregel bij Verenigingen van Eigenaren (VvE's). Dat blijkt uit het Nationaal VvE-onderzoek 2019 van Vereniging Eigen Huis.

Uit het Nationale VvE-onderzoek 2019 van Vereniging Eigen Huis waar meer dan 1.000 appartementseigenaren aan meededen, blijkt dat 56 procent van de ondervraagden in de afgelopen 3 jaar geïnvesteerd heeft in led-verlichting. Daarmee is het de meest populaire maatregel. Uit het onderzoek blijkt verder dat 12 procent van de VvE's de komende 3 jaar gaat investeren in energiezuinigere verlichting. 32 procent stelt hier niet in te gaan investeren. Het onderzoek werd afgelopen april uitgevoerd door Vereniging Eigen Huis in samenwerking met Marlyse Research.

No-regret
Eigen Huis stelt dat onduidelijk overheidsbeleid de belangrijkste barrière is om met verduurzaming aan de slag te gaan. Ook zijn de investeringen groot en is de financiering complex, net als de besluitvorming en de uitvoering. Een vijfde van de respondenten zegt dat er binnen de VvE onvoldoende kennis is om goede keuzen te kunnen maken en goed onderbouwde besluiten te kunnen nemen. Slechts 4 procent van de VvE’s is op dit moment bezig om het appartementsgebouw energiezuinig en uiteindelijk aardgasvrij te maken, ongeveer een derde oriënteert zich hierop.

Vereniging Eigen Huis pleit voor snelle duidelijkheid van het overheidsbeleid en voor haalbare kaders. VvE’s hebben behoefte aan heldere informatie en praktische ondersteuning bij de verduurzaming van hun gebouw. Dat begint bij kennis over ‘no-regret maatregelen’ als isolatie, waarmee de energiezuinigheid van het gebouw direct kan verbeteren. 

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!