Solar Magazine - Jumbo start test in supermarkt met kweken van kruiden onder led-verlichting
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Jumbo start test in supermarkt met kweken van kruiden onder led-verlichting
foto: Jumbo Supermarkten

Jumbo start test in supermarkt met kweken van kruiden onder led-verlichting

Bij de Foodmarkt in Veghel is Jumbo gestart met het kweken van kruiden onder led-verlichting. Inmiddels is de supermarktketen gestart met het verkopen van zelfgekweekte basilicum.

Hiermee geeft Jumbo als eerste supermarkt van Nederland het startsein voor een test met het zelf kweken van kruiden. De plantjes staan in de supermarkt in een duurzame kas waar ze in 5 weken tijd van kiemplant tot basilicum uitgroeien. De basilicum wordt door een medewerker van de winkel speciaal voor klanten afgeknipt. Het watergebruik is beperkt tot slechts 1 liter per plantje en ook komt er geen enkel bestrijdingsmiddel aan te pas. Met het kweken van verse kruiden op de winkelvloer wil Jumbo de foodbeleving van klanten versterken.

De basilicumplantjes worden in de kas verlicht met led-lampen. Deze branden 8 tot 16 uur per dag en zorgen voor een optimale groei. Jumbo heeft voor de plastic bakjes waarin de plantjes groeien een duurzame oplossing bedacht: deze worden tot 3 keer hergebruikt en daarna gerecycled. De afgeknipte basilicum wordt in papier meegegeven en blijft buiten de koeling tot 2 weken goed.

Jumbo wil het aanbod van zelfgekweekte kruiden op den duur ook uitbreiden met andere verse producten, zoals sla, munt en rucola en uiteindelijk in alle Foodmarkten zelf kruiden kweken.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
DSG B.V. zoekt:

Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!