Solar Magazine - 147 miljoen euro voor EIA-regeling met led-verlichting in 2018
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
147 miljoen euro voor EIA-regeling met led-verlichting in 2018
(foto: Trilux)

147 miljoen euro voor EIA-regeling met led-verlichting in 2018

In 2018 is er voor ondernemers die investeren in energiezuinige technieken zoals led-verlichting via de Energie-investeringsaftrekregeling (EIA-regeling) 147 miljoen euro beschikbaar.

Op de Energielijst 2018 staan technieken waarvoor men tot 54,5 procent van de investeringskosten kunt aftrekken. Een grote wijziging op de Energielijst 2018 is energiebalancering. Slimme systemen brengen vraag en aanbod van duurzame energie met elkaar in balans. Door opslagcapaciteit en optimalisatie-software te combineren, kan duurzame energie tijdens pieken worden opgeslagen en later benut.

De Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën passen de Energielijst jaarlijks aan. Dat gebeurt in overleg met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan. De actuele Energielijst geeft een impuls om energie te besparen en aan duurzame economische groei. De EIA draagt daarmee bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord om energie te besparen.

Hoe vaak er in 2017 EIA aangevraagd is voor led-verlichting wordt pas later dit jaar bekend, in 2016 was dit 5.496 keer waarmee led-verlichting de dans leidde. Een jaar eerder vroegen bedrijven 4.080 keer EIA aan voor led-verlichting.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Lens zoekt:

Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1094BB, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!