Solar Magazine - 147 miljoen euro voor EIA-regeling met led-verlichting in 2018
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
147 miljoen euro voor EIA-regeling met led-verlichting in 2018
(foto: Trilux)

147 miljoen euro voor EIA-regeling met led-verlichting in 2018

In 2018 is er voor ondernemers die investeren in energiezuinige technieken zoals led-verlichting via de Energie-investeringsaftrekregeling (EIA-regeling) 147 miljoen euro beschikbaar.

Op de Energielijst 2018 staan technieken waarvoor men tot 54,5 procent van de investeringskosten kunt aftrekken. Een grote wijziging op de Energielijst 2018 is energiebalancering. Slimme systemen brengen vraag en aanbod van duurzame energie met elkaar in balans. Door opslagcapaciteit en optimalisatie-software te combineren, kan duurzame energie tijdens pieken worden opgeslagen en later benut.

De Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën passen de Energielijst jaarlijks aan. Dat gebeurt in overleg met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan. De actuele Energielijst geeft een impuls om energie te besparen en aan duurzame economische groei. De EIA draagt daarmee bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord om energie te besparen.

Hoe vaak er in 2017 EIA aangevraagd is voor led-verlichting wordt pas later dit jaar bekend, in 2016 was dit 5.496 keer waarmee led-verlichting de dans leidde. Een jaar eerder vroegen bedrijven 4.080 keer EIA aan voor led-verlichting.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Online Marketeer

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!