Solar Magazine - Gemeente Losser stelt lichtplan op: led wordt de standaard
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Losser stelt lichtplan op: led wordt de standaard
(foto: Stock)

Gemeente Losser stelt lichtplan op: led wordt de standaard

De gemeente Losser heeft het beleidsplan ‘Licht in de Openbare Ruimte’ ontwikkeld. Led wordt de standaard. Aanleiding is dat een groot deel van de openbare verlichting in Losser aan vervanging toe is.

In afstemming met gebruikers van de openbare ruimte is er een beleidsplan ontstaan. Losser kiest hierbij voor veiligheid en beleving waarbij er ook aandacht is voor energie besparen, beperken van lichtvervuiling en bescherming van donkerte.  Het uitgangspunt is daarom: ‘Donker waar mogelijk, licht waar nodig’.

In dit beleidsplan geeft de gemeente ook haar visie op lichtbronnen in eigendom van anderen, die de kwaliteit van de openbare ruimte bepalen samen met openbare verlichting. Denk daarbij aan: reclameverlichting, sportveldverlichting en verlichting van bedrijven.

In het uitvoeringsplan worden de volgende criteria als basis genomen voor de keuzes die gemaakt worden om de huidige openbare verlichting te vervangen: verkeersveiligheid; sociale veiligheid; voldoen aan Nederlandse praktijk richtlijn en duurzaamheid.

De gemeente kiest niet automatisch voor het plaatsen van openbare verlichting. Eerst wordt bekeken of er andere mogelijkheden zijn om de weg veilig te maken. Als er verlicht moet worden, doet de gemeente dit zo bewust mogelijk. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en lichtvervuiling.

Het vervangingsplan gaat over een periode van 10 jaar, waarin geleidelijk allerlei verouderde straatverlichting wordt vervangen door moderne, duurzame en noodzakelijke verlichting.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!