Solar Magazine - Leek vervangt lichtmasten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Leek vervangt lichtmasten
(foto: Innolumis)

Leek vervangt lichtmasten

De gemeente Leek is bezig om de openbare verlichting te moderniseren en te verduurzamen. CityTec uit Alblasserdam, met vestigingen in Groningen en Stadskanaal, gaat de vervangingswerkzaamheden uitvoeren.

In de winter van 2015/2016 heeft de gemeente Leek langs 8 straten de oude en versleten lichtmasten vervangen. De oude verlichting heeft plaatsgemaakt voor nieuwe, gedimde led-verlichting. Dit was voor de gemeente de eerste grootschalige vervanging van straatverlichting. De uitkomsten van een belevingsonderzoek dat in de straten heeft plaatsgevonden, hebben tot aanpassing van het dimregime geleid. Deze vernieuwingen krijgen op korte termijn een vervolg.

In de komende maanden wordt het vervolg op de pilot-vervanging uitgevoerd in de wijken Rodenburg en Pierkesveld. Ook hier gaat de gemeente de oude verlichting vervangen door gedimde led-verlichting.

Het bekende lichtbeeld zal veranderen. Led-verlichting geeft directer licht met minder verstrooiing. Daarnaast wordt ook een dimsysteem ingevoerd, waardoor de verlichting beter afgestemd wordt op het gebruik. Dit dimregime is identiek aan dat van het pilotproject in 2015. De hoeveelheid licht in de wijken wordt tussen 22.00 en 24.00 uur stapsgewijs teruggebracht. Langs doorgaande wegen gaat de verlichting na 24.00 uur uit, met uitzondering van de zebra’s, kruisingen en dergelijke. Om 06.00 uur ’s ochtends schakelt de verlichting weer volledig aan. De werkzaamheden worden naar verwachting afgerond in februari 2018.           

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
kWh People zoekt:

Teamlead Electrical Solar Engineering

Fulltime (40 uur) - Leeuwarden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!