Solar Magazine - Versnelde vervanging alle openbare verlichting Bronckhorst door led
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Versnelde vervanging alle openbare verlichting Bronckhorst door led
(foto: Stock)

Versnelde vervanging alle openbare verlichting Bronckhorst door led

De openbare verlichting in Bronckhorst wordt op korte termijn vervangen door led. Het was al de bedoeling om de huidige verlichting in 4 jaar te vervangen. Op verzoek van de gemeenteraad gebeurt dit versneld.

Wethouder Paul Seesing: ‘Gebruik van led-verlichting levert een energiebesparing op van ruim 50 procent van de energiekosten. Daarnaast is de gemiddelde levensduur van de led-lampen 20 jaar, waardoor de lampen minder vaak vervangen moeten worden. Dat levert een besparing in onderhoud op. Ook zorgt led-verlichting voor minder storingen.’

De doelstelling is om uiterlijk begin 2019 alle openbare verlichting in de gemeente te hebben voorzien van led. Het streven is dat Bronckhorst in 2030 energieneutraal is. Dat is het geval als er net zoveel energie op duurzame wijze opgewekt wordt als gebruikt. De led-verlichting draagt eraan bij om dit doel te halen.

Op dit moment is men bezig met de aanbesteding, zodat begin 2018 gestart kan worden met de vervanging van de lampen. Met de vervanging is een investering van 1 miljoen euro gemoeid, die in circa 10 jaar wordt terugverdiend.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Everday zoekt:

Field service engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!