Solar Magazine - Assen gaat over op led-verlichting
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Assen gaat over op led-verlichting
(foto: Assen)

Assen gaat over op led-verlichting

Kloosterveen is de eerste volledige wijk in Assen waar de openbare verlichting volledig uit led-verlichting bestaat. Wethouder Harmke Vlieg draaide onlangs symbolisch de laatste led-lamp in mast X153.

De gemeente Assen zet in op een versnelde verduurzaming van de openbare verlichting in Assen. Het streven is dat in 2018 alle lantaarnpalen in Assen led-verlichting hebben. Dit leidt, vanaf 2019 als alles vervangen is, tot een maximale verlaging van het stroomverbruik en zodoende ook tot een maximale besparing op stroomkosten en onderhoud.

In Kloosterveen, een relatief nieuwe wijk, staan veel lantaarnpalen die nog niet zijn afgeschreven. Daarom is in deze wijk gekozen voor verduurzaming (ombouw) van de bestaande installaties zodat er een led-lichtbron in geplaatst kan worden. Zo hoeven deze lantaarnpalen niet voortijdig te worden vervangen, maar is er wel direct een positief effect op het stroomverbruik. De led-lamp gaat naar verwachting 10 jaar mee. Na die 10 jaar is zowel de lamp als het armatuur zelf aan vervanging toe en wordt een led-armatuur geplaatst.

Er zijn in Kloosterveen 1.700 armaturen omgebouwd. Ook zijn 400 armaturen vervangen. Eind 2018 moet alle openbare verlichting in de gemeente Assen led-verlichting zijn.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Commercieel administratief medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - Elst (Gld) 6662NE 25
enie.nl zoekt:

Sales Coach Zonne-energie

32-40 uur - Groningen, 9727 DW 5
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!