Solar Magazine - YellowDot-programma: Philips stelt indoor positioneringstechnologie beschikbaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
YellowDot-programma: Philips stelt indoor positioneringstechnologie beschikbaar
(foto: Philips Lighting)

YellowDot-programma: Philips stelt indoor positioneringstechnologie beschikbaar

Philips lanceert het YellowDot-programma. Dit maakt het mogelijk om de door het bedrijf ontwikkelde indoor positioning-technologie te gebruiken in combinatie met led-armaturen van andere verlichtingsbedrijven.

Het YellowDot-programma stelt fabrikanten in staat om hun led-armaturen te testen en te certificeren voor interoperabiliteit met de GPS-technologie van Philips Lighting en wordt ondersteund door de geplande introductie van drie YellowDot-compatibele led-drivers. De drivers van 60, 100 en 150 watt moeten in Europa vóór het einde van het jaar op de markt komen. Deze stap komt volgens het bedrijf tegemoet aan de toenemende vraag naar op verlichting gebaseerde GPS-technologie binnenshuis in de detailhandel en onder klanten die led-armaturen aanschaffen.

‘Eigenaren van winkels en andere locaties – zoals detailhandelaren en exploitanten van winkelcentra – kunnen nu kiezen uit een breder assortiment van led-armaturen, die ze vervolgens kunnen combineren met het meest nauwkeurige en schaalbare indoor positioning-systeem dat momenteel op de markt verkrijgbaar is’, aldus Simon den Uijl, Manager Indoor Positioning Partnerships bij Philips Lighting.

De indoor positioning-technologie van Philips Lighting is gebaseerd op afzonderlijke lichtpunten die een unieke identificatiecode uitzenden door middel van modulatie van licht die onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel kan worden waargenomen door de camera op de smartphone van de klant. De technologie wordt Visible Light Communication (VLC) genoemd. Nadat klanten de app van de detailhandelaar hebben gedownload, kunnen ze ervoor kiezen om gebruik te maken van locatiediensten, zoals de mogelijkheid om artikelen op hun boodschappenlijstje te lokaliseren tot een nauwkeurigheid van 30 centimeter. De datastroom gaat slechts in één richting en het verlichtingssysteem verzamelt geen persoonsgegevens. Onder meer supermarktconcern Carrefour maakt al gebruik van de VLC-technologie.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
enie.nl zoekt:

Projectmanager Zonne-energie zakelijke markt

32-40 uur - Groningen
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!