Solar Magazine - Verbod halogeenspots van kracht: ‘75 procent bevolking niet op hoogte van verbod’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verbod halogeenspots van kracht: ‘75 procent bevolking niet op hoogte van verbod’
(Foto: Philips Lighting)

Verbod halogeenspots van kracht: ‘75 procent bevolking niet op hoogte van verbod’

Driekwart van de Europese bevolking is zich er niet van bewust dat de verkoop van halogeenspots vanaf 1 september 2016 verboden is in heel Europa, dit blijkt uit onderzoek van Philips Lighting.

Het Nederlandse lichtbedrijf maakt onderzoeksresultaten bekend die laten zien dat het verbod van de Europese Unie op GU10 halogeenspots en wil daarmee tegelijkertijd zijn in glas uitgevoerde led-spot onder de aandacht brengen. Deze geven volgens het bedrijf hetzelfde licht als een halogeenspot, maar zijn wel 90 procent energie-efficiënter.

Zoals bekend faseert de Europese Unie onzuinige lampen uit. Net als bij de gloeilamp – waarvoor sinds 25 februari jongstleden een algeheel importverbod geldt – gebeurt dit in fasen. Vorig jaar april werd bekend dat de Europese Unie het algehele verbod van de halogeenlamp uit heeft gesteld tot 1 september 2018. De GU10-halogeen spots  en de PAR30-halogeen  spotlampen zijn dus al per direct (red. 1 september 2016) verboden. Dit betekent dat winkels nog wel de bestaande voorraden mogen verkopen, maar geen nieuwe lampen meer kunnen importeren.

Philips liet het onderzoek afgelopen juni uitvoeren door ResearchNow onder 5.015 volwassenen in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden en België. In Zweden weet het hoogste percentage van de bevolking niet van het verbod, te weten 84 procent. Het Verenigd Koninkrijk volgt op de voet (80 procent). Duitsland (77 procent) is derde in het lijstje en België (71 procent) en Frankrijk (62 procent) complementeren het lijstje.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Inkoper

32-40 uur - Amsterdam
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales Representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!