Solar Magazine - Texels lichtproject Slim Verlicht van start
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Texels lichtproject Slim Verlicht van start

Texels lichtproject Slim Verlicht van start

Het project Slim Verlicht, het vernieuwen van de openbare verlichting op Texel, is van start gegaan. Texel wordt donker waar het kan, licht waar het moet.

Door het faillissement van Imtech kende het project opstartproblemen. Texel omarmt duisternis als zogeheten kernwaarde. De  vernieuwing van de gehele openbare verlichting is hier een zichtbaar gevolg van. Zo zijn alle lichtmasten van de gemeente binnenkort van led-verlichting voorzien. Dit leidt tot een forse energiebesparing. Texel is daarmee de eerste gemeente waarvan de openbare verlichting energieneutraal is.

Sinds 9 november plaatst de aannemer op diverse rotondes, T-splitsingen en andere locaties reflectoren op het wegdek. Deze reflectoren (‘studs’) weerkaatsen de autolampen óf bevatten een led-lampje, dat met zonne-energie wordt opgeladen. Beide typen worden nu op Texel geïnstalleerd. Oude markeringen in rotondes (de oranje verlichting) worden verwijderd. Daarnaast plaatst de gemeente reflecterende verkeerszuilen. Na deze werkzaamheden worden de bestaande lichtmasten gedoofd. In februari 2016 worden de oude lichtmasten verwijderd. De gedoofde lichtmasten zijn onderdeel van de overgangssituatie. De strandopgangen worden vanaf november 2015 voorzien van lage paaltjes (Bollards) met led-verlichting. Dit om de natuurwaarden te respecteren, met gevoel voor de belangen van de strandexploitanten en gebruikers van de strandslagen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Triple Solar zoekt:

Sales Engineer

Fulltime (40 uur) - TT Vasumweg 170, 1033 SH Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!