Sobolt

Sobolt B.V. ondersteunt het gebruik van zonne energie op elk niveau. Sobolt analyseert aard-observatie-data met state-of-the-art computer science technieken om nieuwe inzichten te vergaren ten behoeve van de energietransitie. Huidige oplossingen richten zich op het in kaart brengen van geïnstalleerd vermogen, analyse van zonne-potentieel en het minimaliseren van verliezen door vuil opbouw op industriële zonne-installaties. Daarnaast is Sobolt continu bezig met het zoeken naar, en ontwikkelen van slimmere oplossingen.

Met haar SolarSearch software biedt Sobolt de unieke mogelijkheid om geïnstalleerde pv-systemen compleet inzichtelijk te krijgen. Huidige databronnen zijn incompleet, niet up-to-date, non-locatiespecifiek en slecht toegankelijk. Op basis van
luchtfotografie geeft Sobolt een compleet overzicht van al het geïnstalleerd vermogen binnen de regio tot op adres niveau.
PV-potential is ongeëvenaard in haar accurate opbrengst voorspellingen. Uitgebreide analyse van horizon, dakconstructie en weerdata leveren de meest kostenefficiënte plaatsingsmogelijkheden voor zonnepanelen.

Momenteel is Sobolt bezig met de ontwikkeling van DirtDetect, een veelbelovende dienst in het optimaliseren van  schoonmaakplanning van industriële zonne-installaties. Met behulp van satellietdata kan de vuil opbouw op de panelen gemonitord worden. Opgewekt vermogen wordt gemaximaliseerd door tot op rijniveau het ideale schoonmaak moment te bepalen.

Sobolt B.V.
Jeroen van Zwieten

Hofplein 20
3032AC Rotterdam (Nederland)
E. info@sobolt.com
I. www.sobolt.com

Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Onderaannemers voor installatie zonnepanelen

Zon & Zo zoekt onderaannemers voor de installatie van zonnepanelen
Fulltime • Nederland
ProfiNRG zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

ProfiNRG zoekt een werkvoorbereider zonnepanelen (M/V)
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!