Monier B.V.


Monier B.V. heeft haar assortiment met twee geïntegreerde zonne-energiesystemen uitgebreid. Deze nieuwe fotovoltaïsche systemen combineren duurzaamheid en design. Ze vormen één geheel met het dak en passen zowel in nieuwe als bestaande dakbedekking. De zonne-energiesystemen Monier VI90 en Monier InDaX komen in de plaats van de dakpannen en worden in het dak geïntegreerd. Hierdoor ontstaat een volkomen lineair en harmonisch dakbeeld dat niet alleen duurzaam en technisch maar ook esthetisch verantwoord is.

Monier VI90 is een volledig geïntegreerd pv-systeem, dat helemaal opgaat in het dak. Dit zonne-energiesysteem is verkrijgbaar voor de dakpanmodellen Sneldek, Stonewold, Signy-Finnez en Tuile Plat. Eén module vervangt circa zes dakpannen in de breedte en een dakpan in de hoogte. Monier InDaX is een universeel geïntegreerd pv-systeem dat bestaat uit hoogwaardige polykristallijne pv-modules. Het is geschikt voor daken met vrijwel alle gangbare typen dakpannen. Het systeem is zowel in horizontale als verticale richting uit te breiden en zelfs te combineren met een Velux dakvenster type MK08 en PK08. Technische specificaties van Monier VI90 en Monier InDaX staan op www.monier.nl.

Voor nieuwbouw en renovatie
Beide systemen van Monier zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het lage gewicht per m² is gunstig voor toepassing in renovatieprojecten. De systemen zijn eenvoudig en snel te monteren. Ze werken stil, emissievrij en zonder belastende afvalstoffen. Monier levert behalve de pv-modules ook de bijbehorende montage- en afwerkmiddelen, omvormer(s) en verbindingskabels. Ook verschillende componenten, zoals een kabeldoorvoerset en een zelfklevende doorvoerset, zijn toegevoegd aan het leveringsprogramma. Bekijk alle componenten op www.monier.nl.

Wind minder grip
Geïntegreerde zonne-energiesystemen hebben ten opzichte van 'losse' zonnepanelen het voordeel dat de wind minder grip op het dak heeft. Alle PV-systemen van Monier voldoen aan de eisen voor brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie. De regen- en stormbestendigheid van de modules zijn in de eigen wind- en regentunnel van Monier onder de zwaarste condities getest en bewezen.

De Monier Group  is een toonaangevende wereldwijde  producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende daken. De organisatie telt mondiaal circa 7.300 medewerkers die verdeeld zijn over 115 ontwikkel- en productiecentra in 37 landen.  De Monier Benelux organisatie  heeft verkoopkantoren in Montfoort en in Aalst (België), en beschikt over drie productielocaties in Nederland en één in België. Met 180 medewerkers bedient Monier haar klanten  in de Benelux met een breed  assortiment keramische en betonnen dakpannen, zonne-energiesystemen, daksysteemcomponenten en technisch advies.
Monier B.V.
D. de Mooij

Postbus 29
3417 GP Montfoort
T. +31 (0)348 476 500
F. +31 (0)348 472 410
E. infoNL@monier.com
I. www.monier.nl

Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Zelfstandig monteur Zonnepanelen Installaties

Zon & Zo zoekt een Zelfstandig monteur Zonnepanelen Installaties
Fulltime • Alblasserdam
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!