Solar Magazine - Lightyear haalde dit kalenderjaar al 93 miljoen euro kapitaal op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lightyear haalde dit kalenderjaar al 93 miljoen euro kapitaal op
© Lightyear

Lightyear haalde dit kalenderjaar al 93 miljoen euro kapitaal op

Lightyear, fabrikant van de elektrische zonneauto Lightyear One, meldt dit jaar al 93 miljoen euro financiering op te hebben gehaald. Onder meer verzekeraar DELA is ingestapt in het Brabantse bedrijf.

Het kapitaal wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling en productie van de Lightyear One en voor de uitbreiding van de activiteiten, waarbij de mogelijkheden voor het openen van nieuwe kantoor- en ontwikkellocaties in Nederland – te weten Amsterdam en Utrecht –, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk worden verkend.

Kunstverzamelaar
Naast DELA heeft recentelijk ook particulier belegger Joop van Caldenborgh besloten te investeren in Lightyear. Van Caldenborgh is een Nederlandse ondernemer en een van de eerste Special Purpose Acquisition Company (SPAC)=investeerders in Nederland. Tevens is hij een fervent kunstverzamelaar en oprichter van het prestigieuze Museum Voorlinden.

Eerder dit jaar kondigde Lightyear al een partnerschap en samenwerking aan met de multinational SHV, een van 's werelds grootste particuliere handelsgroepen. Deze samenwerking gaat gepaard met een investering van 20 miljoen euro.

Massamodel in 2024
‘Door de eerste auto's op de markt te brengen die hun batterij rechtstreeks en volledig via de zon opladen, lopen we voorop met historische mogelijkheden op de markt’, stelt Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘Het is geweldig om de erkenning van investeerders te zien, wat een bewijs is van hun vertrouwen in Lightyear. Dankzij dat vertrouwen, en de financiering die we van onze investeerders hebben ontvangen, kunnen we als bedrijf verder groeien en ons exclusieve Lightyear One-model in 2022 op de markt brengen.’

Momenteel onderzoekt Lightyear verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere fondsenwerving voor het massamarktmodel van Lightyear, die naar verwachting in 2024 in productie zal gaan.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Junior Projectleider Zonne-energie

32-40 uur - Amsterdam
FIRST BASE Ground Screws zoekt:

Constructief technisch tekenaar

Fulltime (40 uur) - Uden, 5405 AH, 9a
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!