Praktijkervaringen en -uitdagingen in BIPV |

Op 12 april 2018 vindt in het kader van het Interreg-project PV OpMaat de workshop “Praktijkervaringen en -uitdagingen in BIPV: bouw, techniek en architectuur” plaats.

Energieprestatie-eisen in nieuwbouw en renovatie beginnen de langverwachte doorbraak van energieopwekking in de gebouwschil nu toch echt in gang te zetten. Wat de afgelopen jaren begon met plaatsing van zonnepanelen op daken, ontwikkelt zich nu snel in de richting van verder gaande integratie van PV in bouwonderdelen voor daken, gevels, ramen, car ports en serres.

In deze workshop worden bestaande praktijkervaringen op het grensvlak van architectuur, bouw en PV-technologie gepresenteerd als inbreng voor een discussie rond de kansen en de knelpunten. De workshop richt zich zowel op partijen die al jaren actief zijn in het integreren van zonneceltechnologie in de gebouwde omgeving, als op bouwbedrijven en architecten die meer informatie zoeken over wat er op dit moment (commercieel en technisch) mogelijk is. Presentaties en workshop worden besloten met een netwerk lunch. Tevens wordt vrijblijvend gelegenheid geboden tot een rondleiding bij Solliance, waar gewerkt wordt aan nieuwe technologie voor geïntegreerde zonne-energieopwekking.

De workshop brengt een 30-tal bedrijven samen die deelnemen in samenwerkingsprojecten op het gebied van PV integratie in de bouw, en wordt via de projecten “PV OpMaat” en “Werkelijk bouwen aan BIPV” mede mogelijk gemaakt door het Interreg programma Vlaanderen – Nederland en OP Zuid. Wij nodigen u van harte uit om ook deel te nemen.

Locatie: High Tech Campus, Conference Centre The Strip, Eindhoven.
Datum en tijd: 12 april 2018, 9.00-14 uur.

De bijeenkomst is in het Nederlands, en richt zich specifiek op deelnemers uit zowel Nederland als Vlaanderen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
BayWa zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (België)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • België
GPC Europe zoekt:

Magazijnier

GPC Europe zoekt een magazijnier
Fulltime • Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!