Solar Magazine - Autarco | Hoe modelleer ik optimale systemen met dynamische vermogensregeling?

Zonne-energie en netinpassing voor ontwikkelaars en energiecoöperaties

Op donderdag 23 juni 2022 van 14.00 tot 15.30 uur organiseert RVO het webinar Zonne-energie en netinpassing voor ontwikkelaars en energiecoöperaties.

Een groot aantal projecten voor zonne-energie installaties heeft te maken met vraagstukken voor netinpassing. Door de energietransitie kan het elektriciteitsnetwerk niet overal de veranderende productie en vraag aan. Afhankelijk van de regio en locatie in Nederland verloopt de aanvraag en aansluiting soms volgens protocol en soms gaat het anders dan gehoopt. De reden voor de vertraging is dan regelmatig netcongestie omdat bijvoorbeeld de voorzieningen in uw regio beperkt zijn.

In dit webinar wordt u bijgepraat over de mogelijkheden en ondervindingen uit de markt en beschikbare informatie. De nieuwe Inspiratiegids netinpassing voor middelgrote zon-PV projecten (< 1 MWp) wordt gepresenteerd, en medewerkers en bestuurleden van ontwikkelaars en energiecoöperaties delen hun kennis en ervaringen. Laat u inspireren door actuele voorbeelden, ontvang toelichting op de inspiratiegids en stel vragen via de chat aan de aanwezigen in de studio. Binnenkort publiceren wij het programma voor dit webinar op RVO.nl. Voor wie is dit webinar interessant? Medewerkers van ontwikkelaars van zonne-energie installaties en bestuursleden van energiecoöperaties. Daarnaast is deze sessie toegankelijk voor iedereen die zich met dit onderwerp verbonden voelt. Wij verzoeken u vriendelijk deze uitnodiging te delen binnen uw netwerk. Inschrijven Via onderstaande link schrijft u zich in.

Een dag voor het event ontvangt u de digitale link naar de uitzending. 

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Holland Solar zoekt:

Beleidsmedewerker Netinfra, Installatie, Kwaliteit & Veiligheid

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Solnet Group zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Diemen, 1112 AW, 1J
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!